Slow food w góralskim wydaniu
Proponujemy dobrą domową kuchnię opartą na lokalnych, ekologicznych produktach z uwzględnieniem menu dla najmłodszych.
Przygotowując potrawy korzystamy z własnych warzyw, ziół i owoców oraz nabiału. Gotujemy pilnując tradycji, mieszamy, wprowadzamy nowe smaki – ma być smacznie, świeżo,lekko i zdrowo.
dorośli | dzieci | |
Śniadanie | 30 zł | 15 zł |
Obiad / obiadokolacja | 35 zł | 20 zł |
Po wcześniejszym ustaleniu możemy przygotować dietę;
- bezglutenową
- bezmleczną
- wegetariańską
- niskokaloryczną
- inne
Na miejscu można zakupić ekologiczne wiejskie specjały; mleko, masło, oscypki, korbacze, ser biały, jaja, smalec i inne pyszności.
W naszej spiżarni przez cały rok gromadzimy przetwory; domowe konfitury, kompoty, soki, ogórki kiszone, marynowane grzyby i wiele innych specjałów, którymi częstujemy naszych gości przy śniadaniach i obiadach.
Na wilczy głód zawsze mamy domowe, ręcznie robione pierogi.